- Uncategorized

Slik takler du angst for innbrudd. Skaff innboforsikring!

Sliter du med bekymringsangst knyttet til et potensielt innbrudd? Da bør du lese denne artikkelen for å få tips om forskning på effektiv terapi mot generell angstlidelse, pluss konkrete tiltak du kan gjøre.

Bekymringsangst

Angstproblematikk er en ganske vanlig psykisk lidelse som innimellom kan ta overhånd. Blant mennesker med generalisert angstlidelse er det mange som sliter med bekymringsangst om ting som kan gå galt i hverdagen. Det er relativt vanlig med katastrofetanker, som kan gå ut på å være redd for å bli dødssyk, å bli overfalt, eller et innbrudd i hjemmet.

Nyttig vs. unyttig bekymring

Det beste du kan gjøre dersom du sliter med bekymringsangst er å lære forskjellen på nyttig og unyttig bekymring. En unyttig bekymring er å bekymre seg for at ting utenfor din kontroll skal skje, for eksempel at jorden blir truffet av en asteroide. En nyttig bekymring får deg til å gjøre konkrete tiltak mot det du frykter, som å sikre huset med alarm og skaffe innboforsikring dersom du er redd for innbrudd. På Innboforsikring24.no kan du lese deg opp på innboforsikring slik at du vet nøyaktig hva du bør se etter, når du skal velge et forsikringsselskap. Siden innbrudd stort sett skjer i hus der ingen er hjemme, er det heller tingene dine du bør bekymre deg for enn deg selv. Innboforsikringen dekker alle tap eller skade på inventaret og eiendelene dine i hjemmet ditt. Derfor er det svært gunstig å ha en slik forsikring. Man har gjerne langt flere verdier hjemme enn man tror. Tenk om huset ditt brant ned og du måtte kjøpe hvert eneste putetrekk, møbel, gaffel og kopp om igjen? Det hadde blitt dyrt. Benytt deg av den nyttige bekymringen, og skaff deg en innboforsikring i dag! Dersom du allerede har innboforsikring, kan det godt hende at du kan få den billigere og bedre hos en annen aktør. Derfor bør du også sjekke ut nettsiden til innboforsikring24.

Har du gjort det du kan, men er likevel bekymret?

Det har blitt gjort svært mye forskning på angst. I følge nyere forskning har gruppen som sliter med generell angst bedre resultat av kortvarig metakognitiv terapi, enn vanlig samtaleterapi. Faktisk ble 85 % av pasientene i denne studien mye bedre etter bare 12 timer med denne behandlingsformen. Det er absolutt verdt å se nærmere på dette. At stress påvirker kroppen negativt både psykisk og fysisk har i lang tid vært kjent blant helsepersonell. Ta gjerne kontakt med fastlegen din om du sliter med mye bekymringsangst, slik at du kan bli henvist videre dersom legen mener det er hensiktsmessig for deg.