- Uncategorized

Hvorfor vi må hjelpe hverandre

I et urolig politisk klima som har falt over verden i dag er det enkelt, muligens for enkelt, å glemme at vi kun er mennesker. Hva er vitsen med å dra ned hverandre hvis det ikke er for det beste for oss? For menneskeheten? Vi har et underliggende problem alle føler, men ingen kan beskrive. Med mer åpenhet rundt seksualitet, rase, mental helse, mobbing og enda mer enn for 10 år siden føles det unødvendig å sloss om ting som egentlig ikke er viktig. Vi må hjelpe hverandre gjennom tykt og tykt. Ikke kun for å føle oss bedre, men fordi det er en del av å være menneskelig.

Mental helse er et ordentlig problem

En ting som er meget bra i vårt samfunn, men ennå kan forbedres er åpenheten rundt mental helse. Før pleide det å være et stort stigma rundt problemet, og selv om det alltid vil eksistere mennesker som føler seg ukomfortable om temaet er det fint å vite at hjelp er tilgjengelig. Det er sant at en stor del av vår befolking sliter med depresjon, angst og andre mentale sykdommer i dag. Så om du velger å støtte og være positiv mot menneskene rundt deg gjør du noe riktig, fordi det er raskt å glemme at menneskerasen er for mesteparten skjør.

Diskriminering og mobbing er bortkastet tid

Den kvinnen du nettopp snakket stygt til hadde nettopp en øyelokkskirurgi, fordi hun ble født med noe hun ikke hadde kontroll over. Mannen som ble ropt stygge uttrykk til gråter akkurat nå, fordi han ble kalt nedsettende ord på grunn av at han var homofil. Et barn som har dysleksi fortjener ikke å bli mobbet, og et barn med fregner fortjener heller ikke å bli mobbet. På papiret høres det rett og slett bare dumt ut, og det er akkurat hva det er. Om noen har en annen bakgrunn, en annen livsstil fra deg som ikke skader og går utover andre, hva er problemet? Om noen ble født med en sykdom, et utseende som ikke påvirker andres liv, hva er faktisk problemet? Det spesielt triste med dette er tiden et medmenneske velger å bruke for å få noen til å føle seg verre. Som sagt, diskriminering og mobbing er bortkastet tid, og istedenfor å misbruke tiden din så kunne du hjulpet en annen.

Det finnes mennesker som har det verre enn oss

Et menneske som lever på den andre siden av kloden kan ha det verre enn oss, men du har allikevel en like stor rett til å ha problemer med din helse, om det er psykisk eller mentalt, mobbing og diskriminering. Saker er slik at, fordi vi er i denne politiske boblen vår glemmer vi majoriteten av innbyggerne som ikke har det like godt som oss. Kanskje er det på tide å bruke ressursene våre på en ny måte som omfavner hver eneste en, så vi kan være en art å være stolt over.