- Uncategorized

Forskningen på kreft

Kreft er en av sykdommene som har preget våre samfunn over lengre tid som en av de klareste dødsdommene. I mange år har denne sykdommen blitt klassifisert som en av de mest åpenbare dødsdommene der ute. Dette er derimot i ferd med å endre seg, og flere og flere møter faktisk denne sykdommen med et form for håp. Det hadde ikke vært mulig uten den massive innsatsen som ligger bak forskningen på kreft, som i dag har ført til mange gjennombrudd.

Et kappløp vi kan være stolt av

Mens antallet individer som har blitt rammet av kreft har gått opp, så overlever også mennesker lengre og vi behandler flere kreftpasienter riktig og raskt. Det stammer fra den fantastiske innsatsen både staten og privatpersoner har gjort. I dag kan mannen i gata skaffe et forbrukslån fra tilgjengelige centum.no i løpet av sekunder og støtte kreftforskning gjennom aksjer. Enten det er Targovax, Nordic Nanovector, Bergen Bio eller et helt annet selskap, så kan mannen i gata enkelt støtte initiativene. Selv om vi ennå ikke har funnet en definitiv kur på kreften, så finner vi stadig vekk små løsninger som kan være gode steg på veien. For eksempel er Targovax sin ide om å sprøyte inn “antikreftceller” inn i kreften en brilliant ide. Så enkel er ideen at mannen i gata forstår den, allikevel så avansert i praksis at de trenger stor støtte økonomisk. Den norske innsatsen mot kreft er forøvrig noe vi kan være meget stolt over i kappløpet mot denne nådeløse sykdommen.

Finnes det svar?

Selv om for eksempel Targovax sin løsning med antikreftceller er brilliant, så finnes det ikke tydelige svar på hvordan en kan fjerne kreften. Faktisk er det heller mange utydelige svar der ute som dessverre truer forskningen. Når mennesker kommer i desperate situasjoner, så foretar de seg ofte desperate handlinger. Her ser vi blant annet husmorkurer og andre typer behandlinger som i verste fall kan føre til verre resultater. Behandlinger som akupunktur og massasje har i enkelte tilfeller hatt god innvirkning, men det er for lite forskning for å fastsette noen bestemmelse for hvor stor innvirkningen egentlig var. Det beste er å delta i studier og la deg behandles av virkelig eksperter og folk som forsker på kreft. De vet hva som skal til, og dessuten vil din deltakelse være fordelaktig for andre som skulle følge etter. Selv om det kan høres brutalt ut, så trengs du for å bedre fremtiden, og selv om kanskje ikke akkurat den ene personen blir reddet, så vil ditt bidrag være for det beste i fremtiden. Kreftforskning er viktig, så bidra slik du kan. Støtt opp om forskningen, så kan vi sammen finne svar på en av kroppens aller største gåter.