- Uncategorized

Gammeldagse brystimplantater kan gi helseplager og sykdom

Har du hørt om sykdommen breast implant illness? Denne lidelsen har ikke et offisielt navn på norsk, men direkte oversatt betyr navnet “brystimplantatlidelse”. Dette er en samlebetegnelse som dekker flere symptomer hos kvinner som har brystimplantater.

Autoimmune sykdommer

I følge Healthline har nyere forskning fra flere kilder vist at det kan være sammenheng mellom eldre brystimplantater og enkelte autoimmune sykdommer. Disse studiene peker mot at tradisjonelle silikonimplantater kan øke sjansen for å utvikle sykdommer som Sjøgrens syndrom, leddgikt og systemisk sklerose. Det skal sies at det er uenighet blant fagfolk. Kritikerne mener at det ikke er forsket nok på dette til å kunne fastslå at det er tilfellet. Uansett om det stemmer eller ikke, er det et faktum at tradisjonelle silikonimplantater kan føre til smerter, tap av følsomhet og at silikonen lekker inn i kroppen. Heldigvis har det kommet implantater med ny teknologi på markedet.

Viktigheten av å gjøre god research

I det forrige avsnittet belyste vi reelle og potensielle bieffekter, som taler for hvor viktig det er å gjøre god research. I tillegg til å være nøye med valget av kirurg, bør du også vurdere de ulike implantatene på markedet. En implantatsprodusent som tar kvinners helse seriøst er Motiva.health, som har utviklet et helt nytt generasjonsimplantat. Dette brystimplantatet har en ny sikkerhetsteknologi og en forbedret og avansert overflate, som er biokompatibel med kroppen din. Dette minimerer betennelse i kroppen og reduserer doble kapsler. Motivas implantater gir et mer naturlig resultat og kan skreddersys dine egne ønsker og behov. Altså får du et estetisk vakkert resultat, samtidig som implantatene er tryggere enn tradisjonelle brystimplantater.

Estetisk medisin er i endring

I likhet med mange andre fagfelt er estetisk medisin også i endring. Med implantater som Motiva på markedet får kvinner en sjanse til å ta tryggere valg. Helsen din kommer tross alt først.