- Uncategorized

Festivalliv i Skandinavia

Ingenting er som en skandinavisk sommer, og finnes det noe bedre å bruke den på enn festivaler? I løpet av de siste årene har festivallivet i Skandinavia blomstret, med nye festivaler poppende opp i parker, på jorder og i skogbryn, generelt hvor enn det finnes en ledig plett med jord. Dette gir naturligvis flotte muligheter både for de som har noe å vise frem og for alle oss som bare elsker festivalstemningen, og her finnes det noe for enhver smak, enten du er interessert i tungmetall-musikk eller organiske grønnsaker. Å dra på festival er for mange av oss en liten ferie fra hverdagen, en mulighet til å slippe taket i våre dagligdagse bekymringer og bare nyte livet sammen med andre feststemte festivaldeltakere.

Slå ut hå

Skandinavia er kjent for sin banebrytende musikk, så det kommer kanskje ikke som en overraskelse at noen av de mest populære festivalene er musikkfestivaler. Enorme mengder deltakere samles hvert år for å oppleve internasjonale artister og feste tre dager til ende. Siden 1979 har den finske musikkfestivalen Provinssi tiltrukket seg rockelegender som Foo Fighters, David Bowie og Red Hot Chilli Peppers. De siste årene har de dessuten gjort en innsats for å inkorporere andre stilarter, som blant annet indie, hi-hop og pop. Hvert år tar store folkemengder turen til jordet i den finske skogen for å rocke løs, og store folkemengder gir stort behov for fagfolk. I tillegg til musikk kan festivalen tilby en eventyrpark, kunstinnstalasjoner og mat i verdensklasse. I fjor kom den berømte Michellin-kokken Hans Välimäki på besøk for å pirre matglade ganer. Provinssi er bare en av mange spennende festivaler som holdes i Skandinavia hvert år.

Din egen bakgårdsfestival

Festivaler er mye moro, men det er ikke alltid det finnes tid eller mulighet til å reise langt avgårde for å oppleve en. Hvis du likevel ønsker deg en sommer full av festivalstemning kan du jo innrede bakgården eller hagen din som din egen private festival. Et godt alternativ er å finne det du leter etter på nettet. På furniturebox.no kan du for eksempel finne masse flotte møbler og andre ting for å gi bakgården din et oppsving. Mangel på tid er ikke et hinder for stemningen! Inviter venner og familie til din nye festivalcamp og ha en liten minifestival hvor det serveres mat og drikke. Kanskje kjenner du dessuten noen som kan opptre? Uansett hvilken festival du ønsker deg, med godt selskap og gode ideer kan du få det til!