- Uncategorized

Helse, bakterier og virus

I denne artikkelen skal vi gå gjennom nøyaktig hvordan vi mennesker har økt levetiden år så betraktelig mye over de siste årene. Det har aldri vært så mange mennesker på jordkloden som i dag, og vi har aldri hatt bedre helse. Hvorfor er det slik?

Når det kommer til folkehelse må vi forstå at utviklingen har vært helt enorm. Ett av tre dødsfall på slutten av 1700-tallet skyldtes infeksjoner. I dag er det derimot under 1 % av dødsfall som skyldes dette, og dette er en reduksjon på over 32 %. Dette er altså en fantastisk utvikling, men hva skyldes den?

Hygiene

Det første vi må huske på er at levestandarden har økt med en betydelig mengde, og dette betyr at flere folk har muligheten til å passe på seg selv i stadig større grad. Vi må også forstå at det er kunnskap som ligger bak. Du kan nemlig ikke se virus og bakterier, og før i tiden betydde det at det ikke eksisterte.

Noen fant etter hvert ut at det er masse mikroskopiske «dyr» som bor overalt i rundt oss og at vi burde vaske oss, og spesielt rense sår for å forhindre det vi i dag kjenner som infeksjoner. Husk altså å holde deg ren! Dersom du er mann og har skjegg, blir du glad for å vite at du kan skaffe deg sljeggolje som kan holde skjegget ditt mykt og samtidig gjøre det renere. Vanligvis skal hår hjelpe til å beskytte mot slike ting, men det er greit å være på den sikre siden.

Sykdommer og virus

Den andre grunnen til at vi lever lengre, er fordi vi har klart å helbrede mange forskjellige sykdommer og virus. Det eneste problemet vi har i dag som kommer av det økonomiske systemet vi har, avgrenset av nasjonale grenser, er at vi ikke alltid fullstendig klarer å utslette visse typer sykdommer. Det er viktig at vi forstår at dette er det verste vi kan gjøre.

Du har sikkert hørt om vaksiner, og dette er egentlig en injeksjon med en minimal dose av selve viruset vi vaksinerer mot. Når virus kommer inn i en liten dose, har kroppen en mye større sjanse til å ødelegge det, samtidig har kroppen også nå lært seg «oppskriften» på hvordan viruset fungerer. Det blir derfor ikke vanskelig å stoppe det dersom vi får det i oss senere i livet. Dette er altså tilpasning.

Problemet er at sykdommer kan gjøre nøyaktig det samme! Dersom vi fjerner en type sykdom kun i Vesten, men lar det fortsette å spre seg i andre land, kan det utvikle seg i disse områdene og komme tilbake som noe helt annet. Da har vi ikke lenger en garanti for at vi kan helbrede det. Derfor er det viktig å utslette sykdommer fullstendig.